Emeletes vonatok járhatnak a Balatonnál

Szakmai körökben kész tényként kezelik, hogy a Stadler svájci járműgyártó a Kiss emeletes motorvonatait szállítja majd a MÁV-Startnak – írta a Magyar Idők. Az új vonatok a ferihegyi vonalon debütálhatnak és megjelenhetnek a Balatonnál is.

Jórészt magyar, illetve Magyarországon gyártott részegységekből készül majd a MÁV-Start által megrendelt emeletes motorvonat.

A Stadler Kiss járműveinek alumínium kocsiszekrényeit, forgóvázait és fékberendezéseit is az országban gyártják. A Kiss az itthon is jól ismert Flirt szerelvényekhez hasonlóan alumínium karosszériás, alacsony padlós és elektromos meghajtású.

Képzeljük el a Balaton partra, ezt a vonatot

emeletes-vonat-balaton-stadler-balatontravel

A MÁV-Start a napokban tette közzé, hogy a Stadler Bussnag AG nyerte meg a nagy kapacitású motorvonatok beszerzésére decemberben kiírt pályázatot.

A Magyar Idők szerint a Kiss vonatok várhatóan a 100a vonalon, azaz a Budapest-Nyugati – Kőbánya-Kispest – Monor – Cegléd – Szolnok vonalon jelennnek meg először. Ez a vonal szolgálja ki a ferihegyi repteret is, ha majd elkészül az új nyomvonal Kőbánya-Kispest és Monor között.

Az ígéretek szerint nyáron a Balaton déli partján is megjelenhetnek az új szerelvények, ahol a beszámoló szerint a nagy utas- és kerékpárszállító kapacitás is sikerre ítéli a bevetésüket.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!