Különleges rendezvényközpont épülhet Zamárdiban

A turisztikai projekthez 350 millió forintot nyert az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban.

Az épület környezetének rendbetételét, a parkolók és a sétány kialakítását az önkormányzat saját forrásból vállalja. A beruházás a tervek szerint még idén elkezdődhet

Zamárdi frekventált területén, a Bácskay utcában fekszik az a terület, ahol a tervet megvalósítják. A projektet szeretnék összekötni egy teniszcentrum-fejlesztéssel is, az ezzel kapcsolatos tárgyalások tavaly óta zajlanak a Magyar Tenisz Szövetséggel – jegyezte meg Csákovics Gyula.

A kétszer 150 négyzetméteresre tervezett földszintes rendezvényközpont különlegessége egy hatalmas tetőterasz lesz. Csákovics Gyula kiemelte, annyi rendezvény és esemény zajlik a nyári szezonban Zamárdiban, hogy szükségessé vált egy alternatív helyszín a Balaton-parton, ami rossz idő esetén helyet biztosíthat a programoknak.

A projekt százszázalékos pályázati forrásból valósulhat meg, az épület környezetének rendbetételét, a parkolók és a sétány kialakítását az önkormányzat saját forrásból vállalja.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!