Eladják Balatonföldvár legértékesebb telkét

fotó © Hotel Három Hattyú

A tóparti területen lévő hotelt bezárják, helyére állítólag luxus lakóparkot építenek.

Már most is átalakulóban van Balatonföldvár ma ismert arculata, de hamarosan további változások jöhetnek. A helyi kikötő bővítése mellett elkezdték eladni a Magyar Közút Nonprofit Zrt. ingatlanjait – írja az mfor.hu. A társaság közlése szerint 30 olyan ingatlan van, amely kilóg a portfólióból, és amiket december elejétől elkezdtek értékesíteni.

Az nem meglepő, hogy lecsapnak a telekre, mert az nagyon értékes. Ingatlanpiaci vélemény szerint 1,2 milliárd forintot ér!

A Közút tulajdona Balatonföldvár egyik legjobb fekvésű ingatlanja.

A közvetlenül a tó partján húzódó területen működik a város egyik ikonikus szállodája, a Hotel Három Hattyú, melynek sorsa most eldőlni látszik.

Ugyan az ingatlan-adásvételről egyelőre még alig tudni valamit, az már biztosnak tűnik, hogy a szállodának rövid úton annyi. A szálló vezetése nem reagált, a Közút viszont közölte, hogy azt ugyan nem tudja, a majdani vevőnek mi lesz a terve az épülettel, már csak azért sem, mert december végén még nem volt világos, kihez kerül a terület, arról azonban már döntöttek, hogy végelszámolással megszüntetik a szállodát üzemeltető Közúti Vendégház Kft.-t. A hotelt tehát bezárják. Helyi források szerint az alkalmazottakat február közepén küldik majd el, és csak az kap végkielégítést, aki 3 évnél régebb óta dolgozott ott.

Ha valóban bezárják a Három Hattyút, azt a város gazdasága meg fogja érezni. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által kezelt és működtetett Jogar Hotel mellett ugyanis ez Balatonföldvár egyetlen egész évben üzemelő szállója, így ha felszámolják, azzal a nyári szezonon túl is sok vendégéjszaka fog kiesni.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!