Egyre drágábbak a Balatonfüredi ingatlanok

fotó © Stadler István

Nemcsak az exkluzív ingatlanok, hanem az átlagos négyzetméter árak is kifejezetten drágák Balatonfüreden. A balatoni térségből kiemelkednek a város ingatlanárai

Az eladásra kínált ingatlanok átlagosan 95 ezer és 477 ezer forint közötti négyzetméteráron vásárolhatóak meg, a legdrágább terület továbbra is Budapest, melyet Győr-Moson-Sopron, majd Veszprém megye követ. A lista végén Nógrád megye helyezkedik el, ahol már 100 ezer Ft/m2 ár alatt is elérhető egy-egy ingatlan.


Országos szinten is kifejezetten drágának számítanak a balatoni ingatlanok. A kistérségek mezőnyét vizsgálva a balatonfüredi kiemelkedik a közel 420 ezer Ft/m2 átlagárral, ezt követi a siófoki 384 ezer és a budaörsi kistérség 330 ezer forintos átlagos négyzetméterenkénti árral.

Az átlagos ingatlanárak mögött az egyes típusok között nagymértékű eltérések vannak. A Balatonfüreden eladó téglalakások 576 ezer forintos átlagos négyzetméterenkénti áraival országosan is kiemelkedőek, a környező településekhez képest azonban nem kiugró az árszínvonal. Szántód átlagárainál 6 százalékkal kedvezőbb, Tihany, Zamárdi és Siófok árszintjénél pedig 1-28 százalékkal magasabb átlagáron érhető el az említett típus.

A meghirdetett árak növekedése folyamatos tendenciát mutat, az ország egyes területein azonban megállt az emelkedés.A következő időszakban az új lakások nagyszámú piacra kerülése hatással lehet a használt építésű ingatlanokra, az elemzők szerint ezen a piacon mérséklődhetnek az árak.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!