Gyorsabban jutunk el a Balatonhoz

fotó © Csodálatos Balaton

A nyári menetrendváltásig befejeződnek a nagyobb munkálatok a Szántód-Kőröshegy – Balatonszentgyörgy és a Fonyód – Kaposvár vonalszakaszon is. A projekt őszi, teljes befejezéséig menetrendi korlátozások, zajjal és porral járó munkálatok már nem várhatóak.


A fővonali szakaszon éjszakai vágányzárak mellett áprilisban elvégezték a megépült vasúti pálya technológia szerinti szabályozását.

Legkésőbb június végéig elkészülnek a gyalogos átjárók, zajárnyékoló falak, vasúti pályát víztelenítő árkok építésének befejező munkálatai is. A kivitelező a végleges tereprendezést, az organizációs utak helyreállítását is elvégzi.


A beruházáshoz kapcsolódóan Lepsény állomás új peronjának, állomás részleges átépítésének munkálatait is befejezik június közepéig. Siófok állomás részleges lezárása mellett folyik a peronok átépítése. Ennek eredményeként az utasforgalmat már az állomás II.-III. vágánya közötti új magasperon szolgálja ki. A hátralévő munkálatok során a IV.-V. vágány közötti peron átépítése történik, ami miatt az állomással párhuzamos Indóház utcánál időszakosan előfordulhat a közúti forgalom korlátozása. A munkálatok előreláthatólag június végéig tartanak majd. A kivitelezés ideje alatt a vonatok menetrend szerint közlekednek.

A vonatforgalom zavartatása nélkül folynak az utómunkálatok a Fonyód-Kaposvár vasútvonalon is. Jelenleg a vágányszabályozási, kitérőszabályozási és zajvédőfal építési munkálatok zajlanak, valamint Lengyeltóti, Somogyvár, Osztopán és Kapostüskevár állomásokon és megállóhelyeken az átszállást segítő P+R parkolókat építi a kivitelező.

Balatonvilágoson a vasúti pályának helyet adó löszfal kiegészítő víztelenítési munkálatai kezdődtek meg, ennek nagytömegű földmunkái láthatók, mely azonban ideiglenes állapotot tükröz, a munkálatok befejeztével a terület helyreállítása megtörténik. A kiegészítő víztelenítési munkálatok ütemterv szerint 2019. tavaszán zárulnak le teljeskörűen.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!