Az előszezon előnyei a Balatonon

fotó © Németh Tamás

A legtöbb ember csak a főszezonban látogat el a Balatonra, pedig az előszezonban ugyanolyan élvezetes lehet egy balatoni kirándulás.

Az idő kellemes, a Balaton gyönyörű, és sehol nincs tömeg!

Miért érdemes az előszezonban a Balatonra menni?

A Balatonnál júniustól szeptember végéig strandolhatunk. Az időjárás elő-és utószezonban is nagyon kellemes, a legtöbben mégis július 15 és augusztus 20 között töltik pihenésüket a tónál. Most azokat a szempontokat szeretnénk bemutatni nektek, amik miatt érdemes átgondolni az utazás időpontját. Ha van egy pár nap szabadságotok júniusban, ha nem köt titeket a tanév vége, ha kirándulni is szeretnétek, ha nem kifejezetten a hőség elől menekültök a városból, akkor nektek pont az előszezon való.

Íme 4 ok,

amiért érdemes meglátogatni a Balatont előszezonban

Mert ugyanazért a szobáért lényegesen kevesebbet fizetünk előszezonban

Június és szeptember szezonon kívüli időszaknak számít a Balatonnál. Ilyenkor a szállásadók is igyekeznek kedvezményekkel honorálni a foglalásokat. Vannak hotelek, akik plusz szolgáltatásokat adnak grátisz, azaz csomagokat állítanak össze ingyenes extrákkal, de a szállások egy része egyszerűen árkedvezményt kínál, lehetőséget hagyva arra, hogy mi döntsük el, mire költjük a zsebünkben maradó összege.

Szállásajánlatokért KATTINTS IDE

Balatonboglár Gömbkilátó, fotó © Németh Tamás

Balatonboglár Gömbkilátó, fotó © Németh Tamás

Mert a Balaton vize már kellemes, de előszezonban még nincsenek tömegek a strandon.

A tavasz frissessége még érződik a levegőben, még minden üde zöld de, a kora nyári napok is tökéletesen alkalmasak a strandolásra. Ha nem szeretjük a tömeget, akkor egyértelműen ez a nekünk való időszak

Az előszezon időjárása kirándulásra csábít

Mivel még nincs hőség, kirándulni is van energiánk, ami azért nagyon jó, mert a Balatonnál kihagyhatatlan látnivalókat találunk, amiket akár évente újra érdemes végigjárni, hiszen minden fejlődik és szépül a tó körül

Az előszezonban május közepétől már vannak turistacsalogató programok 

Különböző rendezvényeken vehetünk részt és hajókázni is nagyon kellemes ilyenkor.

Fonyódról a távolban a Badacsony, fotó © Németh Tamás

Fonyódról a távolban a Badacsony, fotó © Németh Tamás

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!