Badacsonyi kempinget adott el az önkormányzat 457 millió forintért

fotó © Booking . com

457 millió forintért adja el a tapolcai önkormányzat a korábbi bérlőnek a Badacsonytördemicen lévő 1303. helyrajzi számú, jelenleg Eldorádó kemping néven üzemelő ingatlanát.

A Balaton Eldorado Camping a Badacsony hegy lábánál, közvetlenül a vízparton helyezkedik el festői környezetben. A szálláshely fürdőszobás bungalókat, éttermet és szabadtéri medencét kínál. Összesen 32 szobával rendelkezik a kemping, amelyek nagyrésze légkondicionált és fűthető, és TV-vel, hűtőszekrénnyel, valamint modern fürdőszobával rendelkezik. A vendégek a medence körül elhelyezett napozóágyakat ingyenesen használhatják, és emellett strandröplabda-pálya, valamint saját parkoló is rendelkezésre áll. A teraszos étteremben magyar ételeket szolgálnak fel, és minden reggel svédasztalos reggeli várja a vendégeket.


A város képviselő-testülete a február 20-án, kedden tartott rendkívüli nyilvános ülésen tárgyalt erről.

Az ingatlan adásvétel útján történő értékesítésére 2017. szeptember 29. napján kiírt pályázati eljárás lezárásaként megállapították, hogy a felhívásra az eddigi üzemeltető MZ/X Kft. tett nyertes ajánlatot. A cég a pályázati kiírásban szereplő vételárat és feltételeket teljes egészében elfogadta, így a testület az MZ/X számukra kívánja adásvétel útján értékesíteni az ingatlant. Ennek szellemében az előterjesztés mellékletét képező adásvételi szerződéstervezetet jóváhagyták a képviselők, s egyúttal felhatalmazták Tapolca polgármesterét az adásvétellel kapcsolatos valamennyi nyilatkozat és intézkedés megtételére. – írja a Tapolcai Újság

Dobó Zoltán az ülés után a lap érdeklődésére elmondta, hogy a 457 millió forint összegű vételárat több részletben fizeti ki a vásárló a városnak. A 45 millió forint összegű foglaló után a teljes vételár kiegyenlítése legkésőbb 2018. április 25. napjáig esedékes. A polgármestertől azt is megtudták, hogy a jelentős összeget főként városfejlesztési célokra kívánják felhasználni.


Szerkesztőségünk kiderítette, hogy az MZ/X Kft. tulajdonosai évtizedek óta turizmussal foglalkoznak, többek között a Tapolcai Gabriella Hotelt is ők üzemeltetik, ez az a hotel ahol a Malomkerék működik. A cég tulajdonosa Mezőssy Zoltán és családja. A vízimalom a Hotel Gabriella részleges ellátását biztosítja, hiszen az eszköz óránként 800 W teljesítményre képes, így egy év alatt akár 7.000 kWh-t is termelhet. A vízimalmot az MVM Partner Zrt. segítségével újították fel 2016-ban. Ma ez Magyarország egyetlen villamos energiát termelő alulcsapott vízkerékkel rendelkező vízimalma.

Hotel Gabriella, fotó © booking . com

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!