170 millió uniós támogatásból újítják fel a balatonfüredi kemping strandját

fotó © booking.com

Európai uniós támogatásból, két ütemben modernizálják a Füred Kemping területén lévő strandot.

A fejlesztés révén prémium minőségű szolgáltatásokat alakítanak ki a sportos és gyermekbarát strandon. A Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával 170 millió forintból újul meg a kemping területén lévő strand. A fejlesztés két ütemben zajlik, a teljes beruházás jövő nyárra fejeződik be.

A régóta várt fejlesztést az önkormányzat szoros együttműködésben hajtja végre a település turisztikai vállalkozóival, szálláshelyadókkal és a helyi turisztikai egyesülettel.

Az elmúlt években Balatonfüred elsősorban a minőségi turizmus erősödésének köszönhetően patinás, erős történelmi gyökerekkel rendelkező Balaton-parti kulturális központtá és márkás gyógyhellyé vált. A város számos fesztivált rendez, melyek regionális, országos vagy nemzetközi szinten is vonzerőt jelentenek és jelentős vendégforgalmat generálnak. A vendégek körében folytatott elégedettség vizsgálat ugyanakkor egyértelművé tette, hogy a város még nem rendelkezik kellő számú, megfelelő színvonalú stranddal.

Az elnyert támogatásból a kemping területén a kor követelményeinek és a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület által megfogalmazott prémium szolgáltatási kínálatnak megfelelő színvonalú sportos, gyermekbarát strandot alakítanak ki.

A projekt egyik célja, hogy fürdőzésre alkalmassá teszik az érintett strandszakaszt, ennek érdekében megtörténik a mederkotrás, a mederhomokozás, felújítják és megemelik a partvédőművet, új burkolatot kap a parti sétány, hét új vízi lejárót helyeznek ki.

A strand területén közlekedő utakat alakítanak ki, teljesen megújulnak a zöldfelületek, és a jelenlegi öltözők. A fenntartható fejlődést szem előtt tartva új napkollektoros strandi zuhanyzókat telepítenek. A kisgyermekes családokat árnyékolt vízi játszópark, a már meglévő mini lídó, és további gyerekbarát szolgáltatások várják nyártól. A családi élmények fokozása érdekében teljesen megújul és kibővül a meglévő vízi csúszda, és egy új, többfunkciós homokos sportpálya is létesül.

A kemping üzemeltetője továbbra is a Balatontourist.

A strand fejlesztése révén, a turisztikai szolgáltatások színvonalának emelése mellett négy új munkahely jön létre a városban. – írja a balatonfured.hu

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!