10 varázslatos helyszín a Balatonnál

fotó © redphoto.hu

Meghitt percekre vágysz a pároddal, de nincs ötleted, hova menjetek?

Akkor most örülni fogsz, ugyanis összegyűjtöttük neked a Balaton part legszebb helyeit, ahol csak rólatok szól majd minden. Hidd el, ha valahol, akkor ezeken a helyeken még a szerelmed is imádni fogja a romantikázást.

1

Tihany

Szép kilátás, szuper ételek, isteni fagylalt és harangszó. Ha ettől beindult a fantáziád, akkor Tihanyt imádni fogod. Sétálj végig a pároddal a sétányon, kóstoljátok meg a híres fagyikat, nézzetek szét az óvárosi vásárban, utána pedig csobbanjatok egyet a Sajkodi strandon.

2

Balatonvilágos

Itt található az egyik legtitokzatosabb hely a tóparton: a Szerelmesek, vagy más néven Sóhajok hídja. Ez a pici fehér hidacska tökéletes helyszín egy romantikus sétához. És ki tudja, talán itt meg is kéri a kezed…

Balatonvilágos Sóhajok Hídja

3

Balatonakarattya

Az Iskola és az Ybl Miklós utca közt húzódik meg a Kisfaludy sétány, a tópart legszebb utcája, ahol páratlan panoráma nyílik a Balatonra. Kapj fel egy piknik pokrócot és csábítsd el a párod egy igazán romantikus estére.

4

Balatonfüred

A régi villák és a tó látványa mellett a Tagore-sétányért is érdemes felkeresnetek a várost, ahol nagy romantikus sétákat tehettek és megnézhetitek a 46 emléktáblát, 13 köztéri szobrot, 5 emlékművet és a rengeteg fát.

5

Csopak

A csopaki dűlő éttermeitől biztos, hogy eláll majd a lélegzetetek. Ennél szebb helyszínt még a pasid sem találhatna egy meghitt vacsorához.

6

Badacsony

Itt található a szerelem lépcsője, mely 464 lépcsőfokból áll, de ha felmásztok rajta, biztosan nem fogjátok megbánni. Ha felértek a badacsonyi kilátóhoz, biztos, hogy elcsattan majd egy csók, amit soha nem felejtetek el.

fotó © Badacsony Első Látásra

7

Révfülöp

A Fülöp-hegyen található Millennium-kilátóból legjobb a magyar tengert megszemlélni. Ha pedig a balatoni naplementét szeretnéd megcsodálni a szerelmeddel, a révfülöpi sétahajókázásnál jobb programot nem is választhatsz.

8

Balatonboglár

Ha igazán romantikus hétvégét terveztek, akkor ne hagyjátok ki a boglári Gömb kilátót! Mindenképp sötétben menjetek, mert csodálatos, amikor kivilágítják.

fotó © Csodálatos Balaton

9

Keszthely

Itt található a mesebeli Festetics-kastély, mely az ország egyik legjelentősebb műemléképülete. Parkja természetvédelmi terület, de körbesétálható, csakúgy, mint a mólóhoz közel található Helikon-liget. Ha pedig valami emlékezetes programra vágytok, menjetek el Keszthelyre, és a Babamúzeum előtti híres falra tegyétek fel a saját lakatotokat! Nincs is ennél romantikusabb!

fotó © Expedia

10

Szigliget

Szigliget nem véletlenül számít az ország egyik legszebb településének, utcái ugyanis a várral megkoronázott tanúhegy oldalán kanyarognak. Az igazi kis ékszerdobozként tündöklő, hangulatos pihenőhelyen emellett minden nyáron lovagi játékokkal teszik felejthetetlenné az odalátogatást.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!