Kikötők

Hajógyári Kikötő Balatonfüred

Balatonfüred, Tihanyi műút, 8230 Magyarország

A Hajógyári Kikötő földrajzi elhelyezkedéséből és történelméből fakadóan is a vitorlázók egyik közkedvelt látogatási helye. Ideális helyszíne nem csak a hagyományos értelemben vett vitorlások szezonális vízi, valamint téli tárolásának, de kiemelkedő adottságaiból adódóan a balatoni tókerülő rekordokat tartó első számú „rohanógépeket:” (Raffica, Sponsor Wanted), valamint a fa vitorláshajókat (pl. Tramontana, Addio) is itt tekinthetik meg a kíváncsiskodók.

A kikötőben az építő-szépítő tulajdonosi szemléletnek köszönhetően a 2012-es üzemeltető váltást követően végrehajtott beruházások egy európai szintű kikötő alapjait teremtették meg a sportág szerelmeseinek legnagyobb örömére. Megújult az étterem, a vizes blokkok, rendezett park és strand, valamint közel 300 kikötőhely várja az ide látogatókat.

2015. július 11-én került átadásra a megújult, kibővített Hajógyári Kikötő. A kikötőbővítéssel az eddigi 102 hajóhely további 174 új kikötőhellyel bővült.

Az új kikötőrész kialakítása modern, minden igényt kielégítő, valamint a természetet is kevésbé terheli. A Hajógyári Kikötő egyedülállóan képes immár szinte minden hajóméret számára helyet biztosítani: a 20 lábas kis hajóktól kezdve egészen a 65 lábas vízi csodákig. Míg a régi kikötőrészben cölöpös kikötéssel, az új kikötőrészen úszómólókkal találkozunk.

A kényelmet messzemenően szem előtt tartva nemcsak 174 új kikötőhely, de ehhez 220 új parkolóhely is kialakításra került, melyek nemcsak a hajótulajdonosoknak, hanem a rendezvények résztvevőinek is kedveznek.

Kikötőnk így ma egyike a Balaton legmodernebb és legnagyobb kikötőinek, mely közel 300 hajóhellyel és több, mint 340 zárt parkolóhellyel várja vendégeit.

Cím: Balatonfüred, Tihanyi műút, 8230 Magyarország

Látnivalók

Toplisták

Toplisták